Όλα όσα θα σας ρωτήσει ο λογιστής σας κατά την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης

 

Η φορολογική δήλωση έχει απλοποιηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον υπάρχουν προσυμπληρωμένοι κωδικοί. Αρκετά συχνά οι φορολογούμενοι επιχειρούν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση τους, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. 

Ωστόσο, πολλές φορές η άγνοια νόμων, η ύπαρξη τεκμηρίων, η αλλαγή της οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης του καθενός απαιτεί τη συμβουλευτική ενός σωστού λογιστή.

Πολλές φορές η έλλειψη γνώσεων μπορεί να οδηγήσει σε λάθη κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, τα οποία θα αποδειχθούν καθοριστικά μετέπειτα και μπορεί να οδηγήσει η αντίληψη τους, σε τροποιητικές και στην ύπαρξη προστίμων.

Πολύ συχνά παρατηρούμε λάθη φορολογούμενων στο Ε9 και κατά συνέπεια στο ΕΝΦΙΑ και πολλές φορές αυτά εντοπίζονται σε περιπτώσεις απόκτησης ακινήτου/ων από κληρονομία ή μεταβίβαση.

Από την άλλη, η απόκρυψη στοιχείων στο Ε1 μπορεί να είναι καθοριστική, όταν κάποιος χρειαστεί να δικαιολογήσει μια αγορά ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου.

Η αυστηροποίηση των νόμων το τελευταίο διάστημα, επιβάλλει να είμαστε οικονομικά ενήμεροι και ευσυνείδητοι.

Πριν επιλέξετε τον λογιστή σας καλό είναι να έχετε προετοιμαστεί και να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήματα που θα σας ζητηθούν, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης. Παρακάτω αναφέρονται κάποια. 

Είμαστε στη διάθεσή σας.

                                       ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 

                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

                            ΦΙΛΟΛΑΟΥ 138, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΘΗΝΑ,ΤΚ.11632

                                             Τηλ.: 210-7563470

                                              E-mail:  kostkavvadias@gmail.com

Άρθρα που σας ενδιαφέρουν