Γιατί είναι σημαντικός ο στατιστικός έλεγχος και οι προτιμήσεις των πελατών όσον αφορά την επιλογή της περιοχής έναρξης επιχείρησης;

 

Πριν ανοίξουμε την επιχείρησή μας και για να σιγουρέψουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη περιοχή και το κατάλληλο σημείο, καλό είναι να γνωρίζουμε το τετράγωνο, ή τους παράλληλους δρόμους και να επισκεφτούμε τη Στατιστική υπηρεσία ώστε να μας δώσει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό που μένει στη συγκεκριμένη περιοχή (πχ ηλικίες, εργασιακή κατάσταση, υπηκοότητα, συνήθειες κ.λπ.),ούτως ώστε να βεβαιωθούμε για το σημείο που επιλέξαμε και την επιτυχία του.

 

Για παράδειγμα αν επιθυμείτε να ανοίξετε έναν παιδικό σταθμό, ένα κέντρο μελέτης, καλό είναι να γνωρίζετε αν η περιοχή διαθέτει μεγάλο αριθμό παιδιών για την επένδυση που σας ενδιαφέρει, αν στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν οικογένειες.

Είναι επίσης καλό να γνωρίζουμε τις προτιμήσεις των πελατών. Ο τζίρος των γύρω καταστημάτων δείχνουν και τις προτιμήσεις τους. Για παράδειγμα ερευνούμε αν οι πελάτες επιλέγουν να καταναλώνουν κάποιο συγκεκριμένο προϊόν. Η έρευνα και η παρατήρηση της περιοχής  είναι σημαντική  σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας, ούτως ώστε να γνωρίζετε ποιές ώρες σας συμφέρει να έχετε ανοιχτή την επιχείρησή σας.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

  1. Επιχείρηση με δικό σας όνομα ή franchise;Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
  2. Έξι βήματα για να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας είτε είστε άνεργος είτε επιχειρηματίας
  3. Παγκράτι: μια γειτονιά με επιχειρηματικές ευκαιρίες
  4.  7 συμβουλές για να σε ξεχωρίσουν οι πελάτες σου
  5.  6 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν τηνεπιλογή του επαγγελματικού μας χώρου

 

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

ΦΙΛΟΛΑΟΥ 138, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΘΗΝΑ,ΤΚ.11632

 

Τηλ.: 210-7563470

Άρθρα που σας ενδιαφέρουν